Bemutatkozás

A biogazdálkodásé a jövő. Ez a kijelentés kezdetnek úgy is tetszhet, mintha legalább is egy termelési riportot olvasna a kedves olvasó, a néhai fáklya újságban. A műfajt tekintve talán lesz is némi hasonlóság, de a témát és a szándékot illetően semmi.


A VIRÁGOSKÚT biogazdaságba látogathat el velünk. A gazda, Rózsa Péter nem csak egyszerűen a tiszta a vegyszerektől mentes biogazdálkodás megszállottja, de egyben sikeres üzletember is.

 

VIRÁGOSKÚT márkanév alatt egészséges és ízletes, bio ételeket és italokat kínálunk vásárlóinknak tartósítószerektől, mesterséges színezékektől, permetezéstől mentesen.
A Balmazújváros melletti Virágoskúton 25 hektárnyi területen folyik biodinamikus módszerek segítségével zöldség és fűszernövények, szántóföldi növények termesztése.
A gazdaság másik része Hortobágy - Vókonya pusztán található, ahol közvetlenül a folyó partja mellett tenyésztjük és tartjuk számottevően őshonos magyar állatainkat szintén szem előtt tartva az ökológiai állattartás szempontjait. Magyar szürke marha, racka fekete és fehér változatban, szőke mangalica konda, szamár ménes, kopasznyakú tyúkok, fodros tollú ludak, gyöngytyúkok, pulykák, komondorok, mind megtalálhatók.

 

2003 nyarán került átadásra a minden igényt kielégítő bio-feldolgozó üzem, ahol régi Erdélyi és táj jellegű receptek alapján készítjük a zöldség-, és gyümölcskonzerveket, pl. faszénen sütött padlizsánból, paprikából, zakuszkát és padlizsánkrémet.
Cégünk sokat áldoz a régi mesterségek, szokások, hagyományok megőrzésére, ápolására.
 

 

 

 

A Virágoskút webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás